Kya

Förra helgen träffades jag, Kya och Åsa för att slå våra kloka huvuden ihop för en plåtning. Kya hade med sig en body med grym skärning i ryggen som jag ville fånga på något fashionabelt vis. Blev att experimentera med min lensbaby (borde verkligen leka med den ofta) och en ljussättning som gjorde att jag tycker bilden skiljer sig en hel del jämfört med det som jag brukar plåta.Modell: Kya Wolfwritten
Smink: Åsa H.
Foto: Moa P dvs jag.

Panorama

Det här med tre inlägg i veckan har visst inte gått något vidare, tiden har fyllts med plåtningar och en hel del studier. Med tanke på nästa veckas två prov så lär det nog inte bli så mycket action här under de kommande dagarna heller.

Hur som haver, för drygt två veckor sen plåtade jag min vän Ponuts band Panorama då de behövde lite promobilder då de skall ställa upp i en musiktävling snart, Emergenza.Foto: Moa P dvs jag
Band: Panorama

Siluette

Stallet hemma på landet har fungerat som förråd sen dess att sista hästen flyttade därifrån för ett gäng år sen, någon min syster som nu skall överta huset vill ändra på så i somras hjälpte vi systrar åt att försöka skapa någorlunda ordning i kaoset som var där inne. Mycket av det som förvarades där kom från sommarstugan som min farmor hade sålt nått år eller två innan. För mig som tillhör den där typen av männsikor som får något särskilt i blicken och känner hur det kryper i fingrarna så snart det stundar loppis var det ju sannerligen ett guldläge.

Hittade bland annat en kaffekanna från Rörstand som tillhörde servisen Siluette. Den har sån där hög fantastiskt 50/60 tals form så blev kärlek vid första ögonkastet skulle man nästan kunna säga. En snabb googling hemma visade att Siluette tillverkades mellan 1965-68.Som man ser på bilden har jag fler delar än bara kannan, det var nämligen så att både kaffekoppar, kaffefat, assietter och en lite mjölkkanna stod och gömde sig längst in i ett av köksskåpen hemma och fick flytta med mig hem ett sisådär halvår efter det att jag fann kannan.

I förgrunden på bilden kan man förövrigt se mitt perstorpsbord och i den blurriga bakgrunden kan man ana en Thonétstol, får se till att knäppa lite fler bilder på köket inom kort nu när det är nymålat och fint!Förövrigt var en vän Peter här i förra veckan och lånade mitt 50 mm 1.8 objektiv till en utlandssemester, och jag fick då passa på att låna hans macro, vilket passar ypperligt för att fånga detaljerna i kaffekoppen med!

Candice

För exakt tio dagar sen hade jag besök av Candice och hennes vän Julia i studion för att ta lite beautybilder. Pernilla sminkade, och tanken var väl beauty med en touche av sockervaddsrosa, vilket jag nog får säga att jag lyckades mycket väl med. Klicka på de mindre bilderna för att se i större format.
Foto: Moa P. dvs jag
Modell: Candice J
Mua: Pernilla G

Yvan eht nioj!

För er som undrar över den märkliga rubriken är det ett textrad tagen ur ett avsnitt ur Simpsons när Bart blir medlem i ett pojkband som sjunger subliminala texter om armén. Kort och gott är det så att raden baklänges blir "Join the navy". Ungefär samma sak skulle väl kunna fara genom de flesta huvuden nu när jag presenterar senaste bilden av mig och Felicia:Foto: Moa P. dvs jag
Modell: Felicia Fritzl
Klänning: Maverick latex

Skåpmat

Sitter och försöker få lite ordning i min annars så kaosartade photoshopkö. Målet är att få allt gammalt som inte blivit tuschat ännu av en eller annan anledning ur vägen innan kalendern blir fullsmockad av nya plåtningar, så jag bara behöver fokusera på de nya bilderna utan att ha annat som skaver på samvetet. Först ut i detta blev att retuschera bilderna på Evilyn som jag knäppt i slutet på sommaren/början på hösten. Gjort klart en bild tidigare från den här sessionen och den är numera flyer för Sin and virtue.
Foto: Moa P dvs jag
Modell: Evilyn
Kläder från Sin and virtue
Assistans: Joel P

Årets filmfestival

..var för min del kanske inte så mycket att hänga i granen. Ett endaste besök blev det och det på den lettiska filmen The Idiot baserad på Fjodor Dostojevskij roman med samma namn. En synnerligen intressant film där man kastads mellan då gamla och rustik till mer nutida och en kulissaktig plastighet, mycket spännande mix må jag säga. Annars vet jag inte riktigt mer vad man skall skriva om filmen, man bör nog ha läst boken innan man ser den så begriper man förhoppningvis mer än vad jag gjorde. Jag smälter den fortfarande i hopp om att komma till insikt så jag kan begripa mig på den lite mer.


En annan film jag hade bokat biljett till men aldrig kom till skott att se då det prioriterades in en fika med en vän som var på tillfälligt besök i stan var Alper. Ingen större förlust att jag missade den nu på filmfestivalen då jag såg att den skall ha premiär på hagabion nu i veckan som kommer. Hurusom helst, denna film valdes då det var samma regissör som gjorde Dogthooth, en av kanske 2011 års mest omtalade filmer. Då jag faktiskt inte hade sett denna (kom mig visst inte iväg och såg den på Hagabion trots att den gick nästan ett halvår där) så tog jag saken i egna händer och kikade på den här hemma i fredags kväll.
Här ovan kan ni se trailern, som sagt en ganska udda film så skall bli intressant att se Alper sen. Det är som en Fritzlhistoria, men utan sexuella övergrepp från föräldrarnas sida och den har likhet med Virgin suicides utan att det ligger en religiös slöja över allas beteenden. Se den och bli förfärad/förförd.

RSS 2.0