Needaskin

Plåtade Felicia här om dagen, hon hade med sig en body som en kille hade designat som vill skulle knäppa några bilder på. Årets första plåtning, och trots att jag kände mig galet ringrostig gick det som smort.Foto: Moa P. dvs jag
Modell: Felicia Fritzl
Smink: Åsa H
Kläder: Needaskin

Cupcakes!

Igår samlades jag, systrarna, pappa och Christina med barn för att i förskott fira farsgubben som fyller år imorgon. Det blev något av ett knytkalas där huvudrätten bestod av klyftpotatis och fransyska och efterrätten var cupcakes, vilket också var mitt bidrag till det hela.Receptet var mer eller mindre ett standard muffinsrecpet, som jag sen blandade ner hallon, citronskal och vit choklad i. Frostingen består av vit choklad, philadefiaost, smör, karamellfärg och florsocker.

Quizqueen

Var på en kollegas quiz i förrgår, detta gång med temat årskrönika. Kunde ju av frågorna utläsa att 2011 kanske inte var det roligaste året rent nyhetsmässigt med jordbävningar, tsunamis och dödsfall. Tråkiga nyheter till trots, så kammade jag, Pär (som inte bör förväxlas med Per två inlägg ner) och syster Hanna första priset. 200 spänn i baren och man var kung för.. en kvart.Helt orelaterad bild egentligen. Jag och Jonathan (som var i motståndarlaget) på en teamaktivitet för något år sedan. Jag hade nämligen kameran i väskan, och där stannade den resten av kvällen.

Svampomelett

I morse när jag skulle utforska kylskåpets innehåll i jakt på frukost fann jag att både äggen och mjölken hade sitt bäst före datum satt till idag, så beslutade mig för att lunchen skulle bygga till stor del på dessa råvaror. Blev en ugnsomelett med svampstuvning på, första gången jag själv tillagat denna rätt som jag annars bara ätit hos mormor vid jul och påsk.

Omeletten:
1 ½ msk mjöl
5 dl mjölk
4 ägg
Salt och vitpeppar

Stuvningen:
Lagom mycket svamp, i mitt fall blev det tre stora champinjoner och ca en näve med torkade trattkantareller
Smör till stekning
En skvätt grädde
Maizenamjöl
Salt och svartpeppar
Sätt ungen på 200 grader.
Vispa ihop mjölet med lite av mjölken, blanda i resten av mjölken och koka upp. Knäck i äggen och vispa ihop den med resten av smeten. Salta och peppra. När det börjar klumpa sig så häll över i en form och ställ in i ugnen i ca 25 min.

Finfördela svampen och smörstek den. Häll i grädden och blanda i lite maizena tills man blir nöjd med konsistensen. Häll på omeletten och ställ in den ett par extra minuter så får det gotta till sig. Man kan med fördel ha persilja eller annat grönt på toppen, men det var bristvara här hemma för stunden. Serverade med en knäckemacka med pepparrotsost på. Bon appetité!

Lisa

Plåtade Lisa i augusti, och senare under hösten hörde hon av sig igen och ville köra en höst/vintersession och jag var inte sen att haka på. Här ser ni lite av resultatet (kvalitén blev inte helt hundra på uppladdningen):Foto: Moa P. dvs jag
Modell: Lisa V.

Nytt år och nya rutiner

Nyår spenderades i år i Uppsala i goda vänners sällskap. Har ju jobbat de senaste tre nyåren så var på tiden att ta igen det mas missat, vilket gjordes med råge då man blev bjuden på maskeradbal. Efter en veckas klädångest stod det klart vad kvällens outfit skulle se ut, min fantastiska disneyprinsessklänning, svart korsett och en utsökt ansiktsmask. Detta finns det ju då självklart ingen bild på då jag dokumenterade det mesta under helgen utom just mig själv.Per och EmmaHusbandetVattenpipan som skänkte stor glädje denna afton (Mamma och pappa, det är inte knark, det är tobak).

Årets första dag spenderades mest i vågrätt läge i Pers soffa. Framåt eftermiddagen fanns energi nog att beställa hem pizza vilket gav energi nog åt ett parti Alfapet, där jag kammade hem den åtråvärda tredjeplatsen (av tre spelare förvisso).Dagen därpå tog vi tåget till Stockholm för att gå på Naturhistoriska riksmuseet. Massa fina utställningar, men det kan man läsa mer om i Blomsterflickan.Och på tal om nya rutiner som omnämns i rubriken till inlägget så inkluderade mitt nyårslöfte att ha lite roligare i år än vad jag tidigare haft. Det har mest blivit jobb, vilket förvisso inte är helt av ondo. Men i Februari går jag på min studieledighet och kommer börja leva mer och mer efter normala tider. Detta borde innebära mer roligheter för min del, vilket kanske också resulterar i fler inlägg här på bloggen. Det har ju varit rejäl torka på den fronten under de senaste månaderna, tråkigt då jag saknat skrivandet mycket så hoppas på att komma igång och köra minst två inlägg i veckan, utan att de för den sakens skulle ska bli innehållslösa och trista.

RSS 2.0