Mitt analoga liv

Internetlös ännu, och lär förbli tills jag flyttat tillbaka hem till Amanda där jag skall mellanlanda innan det är dags för flytten till Kungälv. Men det är inte enbart av ondo att vara utan internet, aldrig har jag slagit så mycket i mitt upslagsverk som jag köpte för drygt två år sen och inte heller lyssnat så mycket på radion som jag gör nu om dagarna.

Kvart i fyra i fredags kom exempelvis de första telegrammen till p1 om bomben i Oslo. Hörde hur de läste upp och insåg att det var något som deffenitivt skulle skrivas in i historieböckerna. Telegram efter telegram kom, och när det var dags att knalla iväg till jobbet så passade jag på att kika in på gp.se för att se vad som hade hänt sedan jag lämnade hemmet, och då var dödskjutningarna i gång. All information fick man mer eller mindre i realtid, kanske var det det som var det mest skrämmande. Under tiden tidningarna skrev om skutningarna pågick de fortfarande. Första rapporet stod det nio döda, nästa mellan 25- 30 och när jag vaknade upp dagen efter hade det funnit 85 st och världen var i chock.


Internetlös

Mitt modem dog igår morse och har inte lyckats att återuppstå ännu trots alla mina förhoppningar så blogginläggen lär bli lite sporadiska någon vecka framåt.

Under tiden kan ni kika på ungefär hur jag tänkt inreda lägenheten. Programmet för att göra detta finns på http://www.icovia.com/ och behövs inte laddas ner utan man kan sitta och klista och klippa  direkt i webben.


Vissa möbler har jag redan, andra skall inhandlas och andra har jag inte riktigt bestämt hur de skall se ut ännu.

Lägenhet

Kikat runt på lite fler lägenheter nu och nu på förmiddagen ringde Kungälvsbostäder och meddelande att jag får den ettan jag var och kikade på nu sist. Kikar man på planlösningen ser den ju mycket trevlig ut, och var inte så pjåkig heller när jag var inne och kikade i den.


Inflyttning i oktober, så då blir jag åter Kungälvsbo.

Maverick

När jag var uppe i sthlm för strax över en månad sen så hörde jag av mig tiill Sandra, en gammal bekant sen tidigare och hörde efter om hon ville hitta på något. Hon har på senaste tiden börjat deigna lite egna kläder, så gjorde en shoot där hon poserade i dessa.Modell: Navalith
Kläder (-korsetten): Maverick

Nattyxne

Över dig, yxne, älskogsört,
susade Veneris flyende skört,
daggen som lopp av den vita foten
göt dig i roten
sin vårliga vört.
Daggig hon kom av de långa hav,
daggig av lundarnas färska sav,
glidande sakta i tungelnatten
nyckfullt in mot de späda vatten,
sjönk som en svan
ned mellan kasdun och baldrian.


Veneris blomma, nattviol,
vinden dör bort som en matt fiol,
strängad med dvärgsnät från grenar och ängar,
strängad med strängar
av sjunkande sol.
Vit är din kind, och all dagen du gömt
blicken för solen och lutat och drömt.
Vet du ditt blod som en jungfrus är blandat?
Vet du ditt drömliv som hennes är andat
renast och bäst
blott som en doft vid en tungelfest?


Veneris blomma, nosserot,
vinden far upp, som sov vid din fot,
ur mörkret ett lidelsens stråkdrag svingar
på flädermusvingar
mot månens klot.
Jungfrublomma, böj dina knän,
oskuld som brytes, dess doft är frän.
Vet du de skära drömmarnas öde?
Djupt i din rot går ett hemligt flöde,
en jordbrygd skum,
Veneris blomma, Satyrium

Nattyxne av Karl Erik Karlfelt


Nattviol (Plantanthera bifolia) även kallad Nattyxne

Det har varit västerhavsvecka nu i dagarna som varit, och kom mig dessvärre bara ut på en av alla de aktiviteterna som erbjöds. Blev en tre och en halv timmes vandring ute vid sillvik bland skalbankar och annan typ av mark där vi blev guidade av en man uppklädd till självaste Carl von Linné som petade bland blommor och blad med sin käpp samtligt som han gav en utläggning om just den arten. Hade kameran reda och fick knäppt bilder på några av blommorna.

Idag är förövrigt sista semesterdagen. Ack ljuva semester, du äro redan saknad men vi syns åter om ett år.

Regn och rusk

Regnet har fallit över stan större delen av dagen idag, så tillbringar tiden med storstädning av lägenheten, samt upptäckt ett nytt program på svtplay. Livets museum heter det, och är filmat inne på Natural History museum i London. De berättar om dvs olika utställningsobjekt, och vad museet gör idag. T ex åker det med en båt längst med svenska kusten för att undersöka vilka arter som lever av valskelett.

Mest fantastiskt tycker jag dock var de första minuterna in i avsnitt fyra där man får se en konserverad kvastfening. Det är fisken som Tidernas fisk handlar om, boken som jag skrev ett inlägg om för ett tag sen. Blir galet sugen på att åka dit och kika omkring i deras otroligt stora samlingar.

Men först får det bli ett nytt besök på Naturhistoriska museet här i stan. De har just nu en tillfällig utställning som heter Oväntade besök - marina monarker och hungriga härskare. Där finns bland annat att skåda en konserverad bit av den sillkung som flöt iland vid Bovallstrand för strax över ett år sen. Artikeln går att finna här.

Burlesque

När jag var uppe i Hallstahammar plåtade jag Linda i en burlesque session. Planen var att vi skulle hinna plåta innan middagen skulle börja, men sminket stod klart bara en halvtimme innan dess, så blev att snabbt rigga upp blixtarna på den stora scenen inne i matsalen och skjuta loss. Lite kul och nervigt att stå och plåta inför en massa folk.Hade förövigt lyckats med konsstycket att glömma kvar pastisarna hemma, så Sara Maria fick vackert sitta och klistra dit strasstenarna för hand.

Modell: Linda A.
Mua: Sara Maria A.
Fotograf: Moa P. dvs jag

Björktorpet

Spenderade två dagar nu i veckan uppe vid mormors lantställe. Björktorpet heter det och ligger strax utanför Söderköping, eller Sörping som mormor säger. Blev en idyllisk liten vistelse bland smultron, blommor och alla dessa insekter (tack och lov för mygg medlet).

Var sannerligen intressant att åka upp och se all den artrikedom som fanns där, och den fanns dessutom mycket väl dokumenterad då tidigare sommargäster hade skrivit långa rapporter och följt statistik kring väder och vind år efter år.Torpet är förövrigt ett gammalt soldattorp och är daterat till ca 1725, det är inte fy skam det inte. Hoppas på att snart kunna åka upp dit igen, hade inte varit där på år och dagar innan.

RSS 2.0