Vit choklad och hallon

..var det jag petade ner i smeten här om dagen när det var dags att fylla på cupcakeförrådet igen.namnam!

Mer LinaModell: Lina O.
Make up: Pernilla G.
Foto & retusch: Moa P. dvs jag.


Beauty

Körde lite beauty/fashion idag med Lina och Pernilla i studion idag.Modell: Lina O.
Make up: Pernilla G.

Pinholecamera

Var på en pinhålskamera workshop på fotokompaniet igår, fantastiskt kul att få möta några andra analog-fantaster. Byggde oss varsin hålkamera bestående av en tändsticksask, två rullar 135-film samt en sjuhelvetes massa eltejp. Nedan ser ni resultatet. Hoppas på att hinna plåta lite nu i veckan, om inte annat på söndag då det är den internationella pinhålsdagen.Hann även med att plåta upp en rulle 110 film på vägen till workshopen, då det dagen till är var Holga hike.

Nu bär det av till studion för pysseldag, och imorgon är en helt awesome plåtning inbokad :D


Minicupcakes

Testade på att baka minicupcakes i några av de söta rutiga bakformarna jag fick av min syster i present. Receptet är för vanliga muffins fast halverat, likaså med frostingen. Formarna är knäckformar och här visas cupcaken på en piedestal i form av en äggkopp.Farligt små och goda, och allt efter regeln: Är de små får man ta två, och finns det flera kan man ta mera.

Två små länkar

Nämnde ju tidigare i veckan att jag hjälpte en vän att filma ihop en videopresentation inför ett jobb han skall söka, nu är allt ihopklippt och här finner ni resultatet.

Igår skickade jag även in bilden på min senaste cupcake till tävlingen MissCupcake, rösta gärna här.

Peace out!

Cupcake 2.0

Bakade cupcakes igår igen. Den här gången hade jag i vit choklad i smeten vilken gjorde sig riktigt bra.Det frusna hallonet blev som pricken över i:et i bilden, mumma!

Red dress

Då var bilderna på Amanda klara. Enjoy!
Kom sommar, kom vår

Beställde hem en klänning från Topshop för några veckor sen. SÅ ljus och blommig så den känns som hela sommaren i sig själv.Nu får den hänga i gardinstången som substitut för de panelgardiner jag aldrig får sytt.

Kilometerben

Skulle plåtat fashion med en modell idag, men i morse mailade hon och frågade om vi kunde skjuta på´t en vecka, vilket inte var några problem. För att stilla fotosuget ringde jag dock Amanda för att höra om hon hade lust för en snabb improviserad session eftersom studion ändå var bokad.En liten behind the scens på Amandas kilometerlånga ben.

Cupcake

Bakade mitt livs första cupecake igår, lite trixit att få till det och krävs nog ett par omgångar för att riktigt få pli på det. Får se till att skaffa mig en muffinsplåt så jag kan få dem så där höga och fina.

Muffins
Ca 30 st små, 12 st mellan eller 8 st stora
Ugn 200-225

200g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 ½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver

Sätt på ugnen. Vispa ihop smöret och sockret, lättast om smöret är rumsvarmt, söligt och stökigt om det kommer direkt ur kylskåpet. Tillsätt ett ägg i taget, därefter vatten och till sist mjölet som man blandat med bakpulvret. Jag hade i lite rivet citronskal för att få lite sting och smak i. Klicka ner i muffinsformarna och in i ugnen, 10 min för små och ca 25 min för de stora.Frosting
50 g smör
100 g philadelfiaost
3 dl florsocker
saften från en halv citron
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop, smeta antingen ut på muffinsen med en sked eller spritsa ut när muffisarna svalnat något.Ska nog testa ett recept med något mindre socker nästa gång. De blev förvisso farligt goda, men man mäktade inte med mer än en...

Filmat

Idag har jag tillbringat större delen av dagen med att hjälpa en vän och tillika granne, Pontus, men att filma ihop en presentation han skall använda för att söka ett alldeles speciellt jobb. Första gången jag testade att filma med min systemkamera, vilket var mycket lärorikt.

Här är en behind the scenesbild än så länge tills Pontus har klippt ihop allt.Ikväll skall det slappas lite och ta det lugnt för att ladda batterierna inför morgondagens fashionplåtning.

Bland gummi och paljetter

Var på en modevisning igår kväll på röhsska museet. Sophie från Umeå var nere och visade lite plagg tillsammans med mannen bakom Abbas kreationer, Owe Sandström. Fantastiskt att få se alla fina plagg och höra många av de otroliga historier som låg bakom.

Födelsedagsfest för en fallen hjälte

I söndags bar det av mot restaurang Viktoria för att fira en kollegas födelsedag. Blev galet mycket folk, och därav galet trångt så parkerade mig ett ett hörn för socialiserande med de händelsevis slog sig ner.Födelsedagsbarnet fallerade dock för all den bjudricka som överräcktes åt honom denna afton så vi fick vackert klara oss utan värden efter ett par timmar.

RSS 2.0