Småland

Nu bär det strax iväg till Mariannelund över helgen då det vankas fototräff. Ett år sedan jag var där sist så skall bli ett kärt återseende med flera personer. Nedan är en bild jag knäppte förra året på Johan.Tillbaka på söndagskväll igen, tills dess får ni ha en trevlig helg!

En bild säger mer än tusen ordFikade en sväng med Peter och Niclas som är några av fotograferna jag delar studio med, för att diskutera en fototräff vi skall åka på i slutet på veckan. När fikat/skitsnacket var avklarat begav jag mig iväg till House of win win för att se One day on earth som hade världspremiär idag, den var så förtjusande att den förtjänar ett eget inlägg dock, troligtvis redan imorgon. Hurusom helst, efter filmen tog jag en promenad från järntorget bort till centralen, och på vägen stötte jag på ett mindre träd där det satt mängder med röda pappersäpplen uppsatta där folk hade skrivit upp sin önskningar på. Mer kärlek åt sjöhästarna!

Grillpremiären

I fredags blev jag och mellansyster med pojkvän hembjudna till storasyster för att köra årets premiärgrillning. Regnet föll ner över Kungälv större delen av dagen så grillpeppen var väl kanske inte helt på topp, men hungern var det däremot inget fel på. Lax, potatisgratäng och ädelostsallad stod på menyn och till efterrätt serverades en pannacotta gjord på vitchoklad som toppades med blåbär. Det dukades förövrigt med Gustavsbergs Hotade arter, fint som snus!När jag tänker tillbaka så var grilltillfällena förra sommaren på tok för lätträknade, något jag hoppas att det blir ändring på nu till sommaren, likaså parkhängen, uteserveringarna och allt annat som hör sommaren till.

Avory

Nyss hemkommen från första provet av fyra den här veckan, och önskar veckan kunde varit över innan den knappt börjat ens. Det här med att plugga som en liten blå inför alla proven, och seda förmdoligen bara prestera sådär lagom på dem känns inte helt pepp ärligt talat. Blir hur som helst betydligt mer motiverad att hitta på annat skoj, haft något av en vit månad nu när det gäller fotandet och skall bli trevligt att komma igång lite försiktigt igen snart.

Här är en bild från en plåtning i februari när Rebecca hade vägarna förbi Göteborg:Foto/retusch: Moa P dvs jag
Modell: Rebecca Edstrand
Klänning: Avory

Pasta Carbonara

Jag borde plugga, men hittar alla möjliga sysslor som är helt orelaterade till studierna. Matlagning känns dock som en hyfsad godkänd ursäkt till att lämna skolböckerna för en stund, så lagade mig en helt otroligt ljuvlig carbonara igår. Så fantastisk att det bara var att knäppa upp sina jeansshorts och lägga sig en stund på soffan för att dö efteråt.Kortfattat så kokade jag spagetti, fräste bacon, lök och vitlök. Hällde på en liten skvätt grädde och när pastan var färdigkokt och vattnet avrunnet så vände jag helt enkelt ner baconblandningen och rörde runt tillsammans med parmesan och massor med peppar. Äts med fördel med en äggula till som gör det hela extra krämigt och gott.

._._._.

Ber om ursäkt för torkan som råder här på bloggen. I nästa vecka har jag fyra prov och en labb på fyra dagar, tror det räcker gott som förklaring. För att piffa upp bloggen så lägger jag här in en bild på tjusigaste kvinnan i världshistorien:


RSS 2.0