Vingt et un

Fyllde tjugoett idag, vilket firades med att familjen kom i två omgångar och Amandapandan gjorde en utomordenligt god marängswischtårta till allas förtjusning. Fick ett sött rosarutigt verktygset av mor och systrarna, och finfina silvriga ljusstakar av farmor.

Det här ljuvliga mms nådde min telefon inatt när jag var på jobbet. Från finaste feskabiten


klap und havre


Annalkande födelsedag

Beställde en liten födelsedagspresent till mig själv, ett teset jag suktat efter ett tag. Meow!


Fotoassistans

Assisterade Pierre i söndags, körde en high fashion plåtning i en gammal villa med duktiga Olesya. Höll på i sju timmar, och locationen var väl kanske inte den varmaste platsen på vårt runda klot.

Två behind the scenes bilder:
Bio och en bit maut

Var på bio med Sushi idag. Cinemateket kör lite olika teman varje höst och vår, trevligt nog bland annat ett von Trier tema nu. Så vi såg Breaking the waves, onekligen inte den mest upplyftande film jag sett må jag säga.

Handlar om en liten håla i skottland, där en djup religiös flicka blir kär i en oljeplattformsarbetare. De gifter sig och lever i frid tills han måste tillbaka ut för att borra efter det svarta guldet. En olycka sker och han skadas allvarligt. På sjukhusbädden inser han att han aldrig mer kommer kunna älska sin nybilvna fru på fysisk plan längre, och omber henne ta en älskar och återberätta möterna för honom. Hon lyckas inte få en fast älskare, utan finner flera män, något som samhället hon kommer från inte ser med blida ögon. De förskjuter henne, och hon fortsätter i tron om att det ska hjälpa hennes dödsjuke man.

Filmen slutar inte lyckligt från någon part, och man bör inte ha näsdukarna allt för långt borta innan man sätter sig för att se den.

Efteråt gick vi på resturang, hittade en liten mysig italiensk sådan i närheten av biografen och åtnjöt en god bit mat.

Sitter på jobbet och författar nu, har nog aldrig kommit i så god tid.

Tjipptjipp, nu skall här jobbas lönelördag.

Full rulle

Livet har pinnat på rejält sen senaste inlägget, kanske inte så att jag utfört stordåd eller upplevt stor personlig utveckling. Snarare att jag jobbat konstant, dels på casinot samt att jag kommit igång med metrojobbet igen. Mysigt att stiga upp i ottan och vara ute några timmar och se solen stiga upp över himmelen. Fick med mig sextio samplepaket av ballerinas nya kladdkakskaka hem efter ett pass, gott men kanske inte så passande inför beach 2010...

Åkte spårvagn hem iförrgår efter att ha träffat en vän som varit på besök i stan, och såg nått vackert. Någon hade vänt på en reklamplansch, ritat ett rött hjärta och med skakig hand skrivit KÄRLEK. Det värmde i hjärtat att se.

Plåtade med Peter igår, första gången jag hamnade framför kameran i modell syfte sen i augusti så var lite ovant. Blev en bunt lagom crazy bilder, som vanligt när vi två jobbar ihop. Här är en preview:
moa_hest_DSC6508 copy
Har fingrat på hans snel hest mask många gånger och nu var det äntligen dags att dra på sig den. Galet nöjd.

Väl hemma från plåtningen hämtade jag ut min blixt, ska bli roligt att experimentera med.

Tjipptjipp

Fish

Såg en fin kortfilm på svt play igår. Härlig Amelie känsla med ett gult kök, akrobatik upp för en lyftstolpe och slutscenen där det jongleras med pannkakor. Bli hänförd.

Sushi tycker jag borde skaffa mig en fisk, men jag vet inte.

Internationella kvinnodagen

... en dag efter. Då jag jobbade både dagen innan och samma dag blev det inte mycket till aktivitet för min del. Kollade på K special "Tjejer på bio". En dokumentär om hur kvinnor framställts inom film från början på 1900 talet till nutid. Onekligen intressant. Finns att se här t o m 28:e mars.

Pannkaksfrukost

Igår hade jag och Amanda lite planer på pannkakor och sclagerafton. Dessvärre blev det bara den senare hälften då tröttheten slog emot oss efter vi hade konkat upp varsin hemköpspåse upp för trapporna. Därav sköt vi upp matlaningsprojektet till idag. Vi steg upp och kom till skott, stekte och åt pannkakorna med glass och bär. Något som borde genomföras fler söndagsmorgonar.

Hämtade ut mina nya skor igår, söta svartvita från lusifer.
lusiferdojjorna


Nya krafttag

Den gamla blogg gick visst och dog, och när jag skulle göra ett återbesök fann jag en helt annan sida om ett helt annat liv.

Sorterar tvätten som snart med mild våldsamhet tryckas in i tvättmaskinen för att få åka hundratals karusellvarav innan den plockas ut och varsamt viks ihop igen. Lägenheten doftar rengörningsmedel och solen skiner. Det blir en fin dag idag.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0