Det goda livet

Ikväll började svt sända Det goda livet igen, de körde en säsong i höstas och då var det hösten som var i fokus, nu i den nya säsongen kikar de närmre på våren. Kanske lite sent med tanke på att midsommar snart står för dörren. Oavsett så är det ett himla mysigt program.

Handlar om Hugh som lämnar stadslivet i London och flyttar ut till landet för att börja leva själv försörjande. I de avsnitt som sänds nu har han bott på landet i tio år, men de tidiga säsongerna är mysiga de med när man får se hur han bygger upp sin tillvaro. Finns på voddler för den som är nyfiken.

Mer info om programmet hittas här.

Ironiskt nog satt jag och kronärtskocka till programmet, som han senare i avsnittet tillagar.Kokas en stund, kanske en halvtimme eller hur länge man nu orkar vänta, sen plockas den upp med en hålslev och läggs upp och ned i en sil för att rinna av sig lite, därpå lägger man den på en tallrik och börjar försiktigt öppna upp den. Kronblad för kronblad. När man når mitten plockar man bort "håret" dvs den outslagna blomman och klickar ut lite smör och strör på lite salt på botten. Lossa därpå ett och ett av kronbladen och doppa i smöret. Helt ljuvligt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0