Regn och rusk

Regnet har fallit över stan större delen av dagen idag, så tillbringar tiden med storstädning av lägenheten, samt upptäckt ett nytt program på svtplay. Livets museum heter det, och är filmat inne på Natural History museum i London. De berättar om dvs olika utställningsobjekt, och vad museet gör idag. T ex åker det med en båt längst med svenska kusten för att undersöka vilka arter som lever av valskelett.

Mest fantastiskt tycker jag dock var de första minuterna in i avsnitt fyra där man får se en konserverad kvastfening. Det är fisken som Tidernas fisk handlar om, boken som jag skrev ett inlägg om för ett tag sen. Blir galet sugen på att åka dit och kika omkring i deras otroligt stora samlingar.

Men först får det bli ett nytt besök på Naturhistoriska museet här i stan. De har just nu en tillfällig utställning som heter Oväntade besök - marina monarker och hungriga härskare. Där finns bland annat att skåda en konserverad bit av den sillkung som flöt iland vid Bovallstrand för strax över ett år sen. Artikeln går att finna här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0