Äpplepaj

På väg hem från jobbet häromdagen fick jag nog av multiplikationstabellerna som som kretsar i huvudet nu och de kommande veckorna, så gick till affären och köpte mig två kilo äpplen. Planen var äppelchips, äppelmos och äppelpaj. Chipsen och pajen är avklarade och nu i dagarna blir det så småningom också mos.

Så här blev pajen. Tillagad i en ugnsform jag knep på Broarnes rea.



En vanlig smulpaj. Margarin, vetemjöl och havregryn i smulet. Skivade äpplen med lite socker och lite nyriven ingefära och kanel till. Hemlagad vaniljsås till, mumma!

Vaniljsås
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 ägg
1 msk socker
½-1 tsk vaniljpulver

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0