Studion

Idag är det födelsedag (åtminstone några minuter till) men större delen av dagen spenderades på jobbet så finns inte så mycket spännande att skriva om det. Däremot tillbringade jag och Sushi några timmar i studion igår, mest för att han skulle visa vart allt fanns och samt köra en lite snabb kom igång-workshop.

Här är en bild jag knäppte på Mr Sushi himself, då modellen som var inplanerad hade fått andra planer.



Här har vi en bild på mina röda strumpor som Andreas knäppte av, med lensbaby på kameran och därav den kreativa oskärpan.



Tjing!

L'illusionniste

Var på en förhandsvisning av Illusionisten igår kväll med Sushi. Av regissören som gjorde trion från Belleville och efter manus av Jacques Tati var det svårt att låta bli att vilja se den.

Filmen handlar om en illusionist som reser land och rike runt med sina föreställningar. Det sker vid skiftet mellan 50 och 60-talet, och vi får se hur rockmusiken börjar konkurrera ut den tidigare underhållning i form av clowner, trollkonstnärer och buktalare.

Vår illusionist åker till en liten by i skottland där hans tricks trollbinder städerskan på värdshuset han bor på, e ung flicka som sedan rymmer med honom till Edinburgh. Fullt övertygad om att det är äkta magi följer hon honom i vått och torrt under tiden han hankar sig fram och tar vart jobb som han kan få.

Tänker inte spolia filmen mer än så för de som önskar se den.



Det var verkligen  fint att se hur illusionisten bar på monsiur Hulots kroppsspråk, och en rolig detalj i filmen är när han råkar springa in i en biograf där Tatis Min Onkel visades. Hulot fick åter liv i den lilla magiska film.

Fotopromenad

I torsdags smsade Pierre mig och frågade om jag ville hänga på ut på en promenad i vårsolen. Jag var inte sen på att tacka jag och vi begav oss av bort mot Gamlestadstorget för att hitta lite schyssta locations för kommande plåtningar.



Den gröna avskavda väggen tillsammans med den svart lyktstolpen gör att det känns lite franskt, det gillar vi!



Två små silos eller vad det nu kan tänkas vara. Räfflad plåt som är sådär lagom skitig, I like.


Önskelista

Börjar dra ihop sig mot födelsedagen, och folk frågar vad som står på önskelistan. Tänkte göra ett blogginlägg så man snabbt kan se istället för att meddela var och en.


En elvisp. Sen bjuder jag alla som vill på maränger.



Boken "Kan man äta sånt?" och "Stefans lilla gröna". Finns på adlibris bland annat, den förstnämnda boken ligger dessutom på rean.




En stor kastrull, gärna i emalj. Bör rymma flera liter, så gärna rejäl.


En äggostform. För att sprida lite av det bohuslänska arvet här i storstan.



Annars är en påse bullar alltid ett välkommet tillskott. Eller hembakta kakor. Kanske lite kvalitetstid?



Små små frön

Bloggen har varit aningen död senast veckan, så även jag då jag för drygt en vecka sen drog på mig en förkylning. Hursomhelst, kom mig i vilket fall iväg upp till Uppsala i lördags för att hälsa på min gode vän biologen. Tanken var först att hänga med på en korridorsfest med temat Tusen och en natt, men då jag inte riktigt befann mig i mitt livs bästa form beslöt jag mig för att ta en lugn kväll och besökte en annan vän som flyttade upp till Uppsala för två år sedan.

Hur gärna man än önskat så kom söndagen på tok för fort och det blev dags att leta reda på lämpligt fordon hem. Sista minuten biljetterna till tåget var slut, så blev att boka bussresa hem. Men en restid på 8 timmar, busschauffören såg dock glatt på min biljett och berättade att jag hade minsann bokat in mig på expressbussen. Vill inte riktigt tänka mig hur lång tid det tar annars..



Per, min kära biolog vek några små papperspåsar som han fyllde med frön för att stötta mitt odlade lite. En påse med ett mystiskt frågetecken på, ska bli intressant vad som växter upp ur den. Det var inte giftigt iaf, tur är väl det.

Uppsala

Om mindre än en timme sitter jag på tåget upp till Uppsala, bokade en sista minuten igår morse för att hinna hälsa på en god vän innan han åker till Afghanistan i maj. Så ingen mer uppdatering den här helgen, höres nästa vecka!

Födelsedagsfest

Var på födelsedagsfest för en kollega igår, vår allas kära kissekatt Connie. Festen ägde rum på hennes föräldrars kinarestaurang där det bland annat bjöds på mat som satt riktigt fint. Kameran hängde med, men blev inte överdrivet mycket bilder dock.





woo!

Idag var en fin fin dag, fick besked om att jag är välkommen till studiokooperativet jag velat in i det senaste året, yay! Går framåt med fotograferingen nu. Jag fick ett erbjudande om att plåta ett bröllop i sommar, får se om man vågar sig på det.


Annars finns inte så mycket mer att säga, skriver och tar någon fin bild och postar imorgon istället.

Odlingen 2.0

Har växt på fint i krukorna nu, chilin tittade upp så sent som igår och ärtskotten har jag redan hunnit ta en skörd av. När man väl satt igång är det svårt att sluta, petade exempelvis ner några äppelkärnor och en avokadokärna i jorden nu i veckan. Överallt hittar man små frön att ge liv åt.



Här har vi tomatplantorna i fokus, och i förgrunden chilin.



Läste ett inlägg hos Ennui för länge sen där hon tipsade om att stoppa ner vitlöksklyftor i jorden för att sedan kunna skörda blasten, som smakar som en blandning mellan gräslök och vitlök.


Hundvakt och polaroid

Min systers hund är här en en liten kortvarig visit då pappa snart ska hämta upp honom. I samma veva som han kom genom dörren ringde porttelefonen och ett postbud bad om att bli insläppt, var mina filmer från The impossible project som hade kommit!



Öppnade Softtone filmen och testsköt en bild på Morí. I brist på scanner får ni avnjuta bilden där jag fotograferat av den istället.



Nu får banne mig våren inte dröja så mycket längre!

Promenad med Diana

Laddade min Diana+ med en 120 svart-vit rulle idag och begav mig ut på en promenad upp på ramberget. Fick premiärskjuta lite med den, vilket sannerligen var på tiden då den inhandlades för ungefär ett år sedan.



Klickade av en sju bilder, så ska bara plåta upp den (vilket lär gå fort) och sedan lämna in på framkallning. Ska bli spännande att se resultatet.

Thaisoppa

Varit sjuk den här helgen, så matlagningen har hamnat något i skymundan. I går lagade jag i alla fall till mig lite thaisoppa bestående av champinjoner, nudlar, quornbitar, Keldas thaisoppa och toppad med lite ärtskott.



Brukar vanligtvis ha i körsbärstomater i halvor, men hoppade den här gången och tog vad som fanns att tillgå i kylskåp och förråd.

Baby Holga

Kamerasamlingen har fått sällskap av en lite krabat vid namn Holga Micro-100. Kolla på femkronan i bild så ser ni vilken pytteliten grej det egentligen är. Den används med 110 film, vilket dessvärre gått ur produktion i september 2009 (halleluja för ebay som räddar i sådana här situationer).



Iaf, den här kameran ska jag ha hängandes runt halsen när jag sitter på en filt i slottskogen i sommar. Längtar mer än nog.

Saltlakritsglass

Då både glass och lakrits är någon som faller mig i smaken kunde jag inte låta bli att testa det här receptet som jag fann på gp.se.

Fuskade lite dock då jag inte kunde hitta något lakritspulver i affären så jag köpte färdig lakritssås istället.



Hade i aningen mer turkisk peppar i glassen än receptet sa, närmare bestämt nästan en hel påse. Det blev lite för mycket även för en lakritsälskare som jag så nästa gång läser jag nog lite noggrannare.

Maskerad

I lördags hade Amanda en maskerad som jag kikade in på. Hade redan en vecka i förväg kommit på min utstyrsel, Hello Kitty, men då jag var på en mycket angenäm fotofika med Pierre som drog ut på tiden kom jag inte hem förens halv nio på kvällen. När man snabbt och enkelt hade tänkt hoppa i klänningen hängde den givetvis inte i garderoben, så var bara att börja vända på flyttlådorna en efter en tills man hittade den.



Som ni ser på bilden ovan fanns där bland annat en tacos, kines, någon ur Alice i underlandet, Bröderna Fluff, en skidåkare samt en karl med rejäl mustasch.

Äppelpäppel

Hittade några äpplen längst in i kylskåpet här om dagen och  beslöt mig för att koka eget äppelmos. Inte svårt alls, så dröjer nog tills jag köper färdigmos igen.



Började med att plocka fram äpplena, skar/skalade bort dåliga delar, sånt som hade mjuknat osv. Skar dem sedan i fjärdedelar och slängde ner i en kastrull, men skal och kärnhus fortfarande kvar. I med en skvätt vatten och sen fick det koka under lock tills äpplena hade mjukat (en sisådär 5-7 min). Hällde av vattnet och pressade sedan äpplena genom en sil för att få bort skal och kärnor.



Smakade av med socker hur sött jag vill ha det, och blandade även i lite askorbinsyra för att moset skulle behålla sin färg. Blev svagt gammelrosa pga att jag kokade äpplena med skalen.

The Girl & the robot @ The station

I fredags packade jag kameran och begav mig till jazzhuset för att plåta The Girl and the robots spelning, förbandet var Tess som sökte fotograf för kvällen vilket jag nappade på.



RSS 2.0