Sminkmodell

När jag kom hem från första arbetspasset efter semsterns slut ringde min kamrat Tays flickvän Hannah som var på besök nere i tsan. Hennes vän Ebba som håller på att utbilda sig till make up artist skulle ha ett av slutproven dagen därpå och var i akut behov av en sminkmodell. SVarade ja och steg upp okristiligt tidigt dagen därpå och begav mig ner på stan. Temat var skönhet och väl på plats fick de uppgiften, att de bafann sig utomlands och träffade på sin stora idol när det kommer till fotografer. Att denne skulle plåta framsidan till italienska Vouge men att muan hade blivit sjuk. SÅ de fick bara lov att använda modellens smink. Dvs allt i basväg med bara en ögonskugga, ett rouge osv. Lite produkter helt enkelt.

Så här blev resultatet, Ebba som stod bakom kameran. Smink och foto: Ebba Lavman




Körde igeom en av bilderna snabbt i MagMyPic för att få fram tidningsomslagskänslan. Vet att det är felstavat, men det är via hemsida och så vida inte mitt fel ;)

Fotoassistans x2

Så var semestern över för den här gången, slut på heldagar i pyjamas och fil med flingor dagarna i ända. Sista dagarna på semstern tillbringades med att assistera Andreas när han skulle plåta Viktoria som var nere på en snabbvisit.

Först på torsdagen åkte vi ut till ett gammalt grustag utanför torslanda för att ta bilder inspirerande av Faster Pussycat! Kill! Kill!. Blåste och var kallt som tusan, led med Viktoria som inte hade mycket paltor på sig. Hemvägen visade sig bli ett ytterligare äventyr, då det låg en bom över vägen, givetvis låst och ingen hänvisning om vart man kunde vända sig för att få den upplåst. Blev en omväg på en liten eländig grusväg på en nedlagd tipp för att sedan med mannakraft knuffa undan två betongblock.

Dagen efter, på fredagen kom Andreas, Viktoria och Sanna hem till mig för att köra en badkarssession. Fyllde upp vatten, i med en badbomb, blomblad och till sist en Viktoria som jag anar uppskattade denna sessionen aningen mer än gårdagens.


Modell: Viktoria L
Fotograf: Andreas D
Make Up artist: Sanna P

Fantastiskt bra team!






Tip the velvet

För drygt en vecka sen mingelfotade jag på tip, och nu är bilderna klara för att beskådas. Här är ett urval, och resterande kommer åka upp på hemsidan Tip the Velvet.














Kanske dags att börja fota folk som behåller kläderna på?

Inramad

Peter hade slängt ut en forumstråd i slutet på veckan om att han sökte modell för ett litet fotoprojekt på twitter kallat "fotosöndag" där det varje vecka postas ett tema som deltagarna sedan får t o m söndag på sig att fota. Veckans tema av Inramad.

Foto: Peter G.
Mua: Alexandra B.
Modell: Jag

inramad

Hålkameratävling

Feber.se har just nu en tävling för hålkameror och/eller egenbyggda objektiv. Fick nys om tävlingen i onsdags, och deadlinen låg då givetvis mindre än ett dygn fram i tiden. Plockade fram mitt gamla trasiga 50 mm objektiv, monterade isär och försökte fästa ett kaledioskop i det med hjälp av silvertejp och fyra tamponger (!), det blev som kanske väntat ingen fantastisk optik. Så jag bröt loss kaledioskopet, satte det på en liten skiva med hål i (pinhole) som sen fästes mot kameran med lite tejp. Blev bra nog för att hamna bland de tio finalisterna, så se till nu att gå in och rösta på bild nr fyra!


Hallstahammar

Första helgen på semsterna tillbringades likt sista helgen i maj förra året i Hallstahammar på fototräff. Hade i förväg bokat upp Susann för att plåta en ljuvlig sextiotalsklänning i somrigt flickiga bilder.





http://www.modellbilder.se/userdata/pics/fullsize/422000/422345f-ggh.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<mellanrum>

 

 

http://www.modellbilder.se/userdata/pics/fullsize/422000/422343f-gjt.jpg










Burleskapader

Hade med mig kameran upp till stockholm nu i helgen när Sveriges första burleskfestival gick av stapeln.

RSS 2.0