Cinematekets nya program



Surfade in på Cinematekets hemsida idag och upptäckte att de nu släppt vårens program, fanns flera punkter som onekligen såg intressanta ut, och de filmer och teman jag ser fram emot mest är:

Resan till Melonia
Såg den för en herrans massa år sen och vill minnas att den var himla mysig. Den ligger under temat Göteborgsprofiler och det är inga mindre än Räfven som valt ut den, så ska bli kul att höra deras presentation av filmen.

Antonias värld
Vald av Ladyfest Gbg och verkar vara ett fin kvinnoporträtt.

Luchino Visconti
Italiensk 60tals film är något jag hört många prata om, men själv missat så det här blir nog ett ypperligt tillfälle att ta igen lite.

Extraordinary Adventures of Mr. West in the Land of the Bolshevik´s

Stumfilm med levande musik till, räcker gott för att jag ska gå och se den. Att det dessutom är en satirisk propagandahistoria gör ju inte det hela mindre intressant.

Sergej Eisenstein
Sovjetiska filmer, både stumfilmer och med ljud. Filmerna ska experimentera med kameravinklar, och det är ju alltid intressant. Tre av filmerna är det även levande musik till.

Per Linberg
Tre filmer av Per Lindberg. Vill se mer av våra svenska gamla klassiker, och var tacksam för de tre Bergman visningarna som erbjöds i höstas så det här är varmt välkommet för att man ska kunna få ta en fortsatt del av vårt svenska filmarv.

Claude Chabrol
Fransk nya vågenfilmer, behöver nog ingen större presentation. Har inte sett Chabrol innan så ska bli intressant att få se vad han går för jämfört med Godard, Truffaut och Clouzot.

Illusionisten
Animerad film med manus av Jacques Tati och regissör är Sylvain Chomet som gjorde Trion från Belleville. Det här låter som en riktigt fin kombination.

Programmet finns här och kalendariet här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0